Skoči na glavno vsebino

Terapevtska psička Luna prihaja iz Bjelovarja na Hrvaškem, kjer obiskuje otroke v osnovnih in srednjih šolah skupaj z vodnico Natašo Brekalo. Učiteljica Nataša poučuje 1. razred na III. osnovni šoli v Bjelovarju, s katero sodelujemo v eTwinning projektu “Igra, učenje in branje s terapevtskim psom”. 

Na matični šoli smo za učence pripravili delavnice o hrani, saj je hrana rdeča nit našega Erasmus+ projekta From Crops to mouth, kjer sodelujemo s partnerskimi šolami iz Italije (Terracina) in Francije (Dijon in otok Guadeloupe). Otroci so spoznali pomen pravilnega prehranjevanja, tako pri ljudeh, kot pri živalih.

Prvošolčke pa sta učiteljica Nataša Luna obiskali v petek, 9. junija. S prvošolčki obeh šol smo januarja izvedli video srečanje, tokrat pa so naši učenci psičko Luno srečali tudi v živo. Naša tema je bila morje, saj so učenci ta dan obiskali Morsko biološko postajo. Učiteljica Nataša je učencem prebrala slikanico o morju, nato pa je sledil ustvarjalni del, ko so učenci v skupinah ustvarjali ribice. Seveda jim je pri tem pomagala tudi psička Luna.

 

(Visited 233 times, 1 visits today)
Dostopnost