Skoči na glavno vsebino

V sklopu projekta, Poligon suhozidne gradnje in prenos znanj na mlade, so se nekateri učenci udeležili delavnice Suhi zidovi Istre, ki je potekala v neposredni bližini šole, in sicer na enem izmed piranskih terasastih vrtov.

Delavnica je potekala v dveh sklopih. V prvem sklopu so učenci pod vodstvom nosilke projekta, Karin Lavin iz Zavoda za celostni razvoj Anima Mundi, krepili povezanost do pokrajine. V drugem sklopu sta mojstra suhozidne gradnje, Dejan Zadravec in Sergij Palčič iz Društva za ohranjanje tradicionalnih gradbenih in obrtniških znanj slovenske Istre – Jugna, pokazala postopek obnove zidu in učence povabila h gradnji na suho.

Mladi udeleženci so zavihali rokave, si razdelili delo in z navdušenjem poprijeli za kamen. Besede niso bile potrebne, zadostovali so le pogledi in delo je steklo. Zbrani, vendar z nasmeškom na obrazu so polagali kamen na kamen in kar hitro se je zid dvigoval. Učencem je s skupnimi močmi uspelo zgraditi čudovit kamniti zid, ki sedaj krasi piranski vrt.

Josephine Mair

 

 

(Visited 225 times, 1 visits today)
Dostopnost