Skoči na glavno vsebino

bdr

Septembra nas je ganila zgodba malega Krisa, ki mu je uspelo do čudežnega zdravila s pomočjo društva Palčica Pomagalčica, ki deluje pod vodstvom Larise Štoka. Za svoja plemenita dejanja je prejela Zlato jabolko navdiha in bila Osebnost Primorske 2019.

Zato smo jo v sklopu UNESCO projekta Kako čudovit je ta svet izbrali za osebnost 4. b.

Pri pouku smo si z učenci ogledali intervjuje, ki so bili opravljeni z njo. Ker nas je njena zgodba resnično navdihnila, smo ji napisali pisma, ki se jih je zelo razveselila in vsi smo upali, da se bomo kdaj srečali tudi v živo. V času šolanja na daljavo so učenci pripravili predstavitev Larise Štoka na svoj način, ki so ga kasneje predstavili sošolcem v razredu. Nastali so čudoviti izdelki.

Tudi mi smo se nagradili in si v šoli izdelali zlata jabolka iz das mase.

V začetku junija smo z Lariso klepetali preko videoklica. Zanjo smo imeli  veliko vprašanj in pripravila nam je presenečenje – na videoklicu se nam je pridružil tudi Kris s svojo mamo Ano. Bili smo presrečni, da smo ga lahko videli in opazili njegov napredek. Tudi za njegovo mamo smo imeli veliko vprašanj.

17. 6. 2020 pa je bil za nas res poseben dan. S svojo pomočnico nas je obiskala Larisa Štoka. Pod krošnjo drevesa, nam je povedala zgodbo o društvu Palčica Pomagalčica, o Krisu in o Zlatem jabolku, ki smo si ga lahko ogledali v živo.

Ker ji brez njene pomočnice Katarine Podgajski ne bi uspelo, smo gospe Katarini podarili naše Zlato jabolko. Ni bilo iz zlata, ampak dano iz srca.

V 4. b smo bili to šolsko leto zelo dobrodelni in pridno zbiramo zamaške, zato nam je Larisa Štoka podarila plastenke za vodo, ki nam bodo ostale za spomin na naše čudovito srečanje. Mi pa smo ji podarili Palčico Pomagalčico in posebno jabolko Kako čudovit je ta svet.

Larisa Štoka nam je vsem v navdih in z veseljem bomo dobra dejanja še naprej delili med druge ljudi.

Ingrid Ješelnik

(Visited 533 times, 1 visits today)
Dostopnost