Skoči na glavno vsebino

Naši 6-šolci so letos prvič tekmovali v branju z Rovko Črkolovko. Tekmovanje je začelo v oktobru in potekalo do kulturnega dne, 8. 2. 2020. Začetki so bili mlačni in počasni …

Šestošolci so zagriznili vanj šele decembra. Skupaj so prebrali 118 knjig! (Bravo, 6. a!) Pri določanju najboljšega bralnega razreda se računa, koliko knjig je povprečno na razred prebral posamični učenec. Naš rezultat je 5,9 knjig na posameznika! Kaj to pomeni v primerjavi z ostalimi tekmovalci 6. razredov, bomo izvedeli v kratkem.

Ob tem bi rada pohvalila najboljše bralce (šestošolce) naše šole, to je posameznike, ki so prebrali največ knjig. Na prvem mestu je zagotovo Tai Fakin, ki je poročal častitljivih 18 knjig! Prav tako so se odlično izkazali tudi: Danaia Jovičič s 15 poročanimi knjigami, Jošt Oberč s 13 knjigami, Tijan Poznanović z 12, Elisabeth Krulc z 9 … Posebna pohvala gre tudi novemu sošolcu, Edinu Doliću, ki letos prvič obiskuje šolo s slovenskim učnim jezikom in je poročal kar 6 knjig!

Pohvala tudi vsem ostalim učencem 6. a, ki so glede na svoje zmožnosti poročali vsaj eno prebrano čtivo, in s tem omogočili, da je razredno tekmovanje uspešno zaključeno!

Včasih smo ob poročanju tudi čajčkali. (Foto: ZM)

Redno branje nas je spremenilo v zvezde! (Foto: ZM)

Zorica Matović

(Visited 659 times, 1 visits today)
Dostopnost