Dan varne rabe interneta 2022 bomo praznovali 8. februarja. Letos ga posvečamo temi spletnih prevar, zavajanj in neresničnih vsebin na spletu, ki imajo negativne vplive na mlade uporabnike interneta.
Internet je okolje, kjer lahko kdorkoli objavi skoraj karkoli. Vsebine pa niso vedno preverjene in verodostojne, včasih je za njimi skrit komercialni interes ali celo nedobronamerni motiv. Tako so mladi izpostavljeni zavajajočim vsebinam, neresničnim informacijam, prevaram in škodljivim izzivom. Vse to pa ima lahko vpliv tako na duševno kot fizično zdravje, predstave o življenju in samopodobo mladostnikov.
Ozaveščanje mladih in učenje kritičnega presojanja spletnih vsebin sta izredno pomembna. Mlade želimo opolnomočiti z znanjem in drugimi orodji, s pomočjo katerih bodo lahko presojali, ali neki videni vsebini lahko zaupajo ali ne, pa naj gre za video na Youtube, članek na spletni strani ali objavo vplivneža na družabnem omrežju.

vir: safe.si

 

Dragi učenci, spoštovani starši!

 

Mesec februar je posvečen posebnemu poudarku na področju spletne varnosti.

Letos obeležujemo Dan varne rabe interneta 8. februarja, v sklopu tega dogodka pa vam tudi na spletnih straneh OŠ Cirila Kosmača Piran ponujamo nekaj uporabnih povezav:

Skupaj za prijaznejši internet!

Dejan Bogdanov

(Visited 203 times, 1 visits today)
Dostopnost