Skoči na glavno vsebino

Zadeva: Izpolnjevanje pogoja PCT in obvezna uporaba zaščitne maske

Spoštovani,

v skladu z  Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Ur. l. RS, št. 174/21; v nadaljevanju: Odlok) morajo vsi obiskovalci naše šole (starši, skrbniki, rejniki, stari starši, drugi obiskovalci šole, itd.), ki bodo prišli v šolo na govorilne ure, roditeljski sestanek, druga srečanja ali sestanke, za vstop v našo šolo izpolnjevati pogoj PCT, torej prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, pri čemer morajo imeti obiskovalci poleg ustreznega dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT s seboj tudi osebni dokument, kot to določa prvi odstavek 2. člena Odloka.

Osebam, ki zgolj pripeljejo ali odpeljejo otroka v šolo, ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, obvezno pa je dosledno upoštevanje ostalih zaščitnih ukrepov, kot so nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, itd.

Skladno z Odlokom je za vse starejše od 6 let, ki vstopajo v Osnovno šolo Cirila Kosmača Piran obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljevanju: zaščitna maska). Le ta je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Niso več dovoljene zaščitne maske iz blaga. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

V upanju, da ostanemo zdravi, se vam zahvaljujem za razumevanje in sodelovanje.

 

Barbara Sotošek Mrovlje, ravnateljica

 

 

(Visited 63 times, 1 visits today)
Dostopnost