Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Cirila Kosmača Piran smo letos uspešno izvedli Erasmus+ projekt z naslovom Izobraževanje za prihodnost. Mednarodni projekt je zajemal izmenjavo strokovnih znanj, predvsem s področja Zdrave šole, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in jezikov ter spoznavanje različnih evropskih šolskih sistemov in izmenjavo dobrih praks med pedagoškimi delavci. Učiteljici Vika Kuštrin in Nataša Kozlovič Lakoseljac sta se udeležili strokovnega obiska na Langley Green Primary School v kraju Crawley v Veliki Britaniji, učiteljici Senja Rojc Križman in Mojka Mehora Lavrič sva obiskali Sekundarschule Fürstenberg v Nemčiji, Karmen Mozetič pa se je udeležila strokovnega spopolnjevanja v Firencah v Italiji.

OŠ Cirila Kosmača Piran se je izkazala tudi kot gostiteljica, saj smo gostili strokovne delavce iz Portugalske, Finske, Avstrije, Italije, Nemčije, dveh šol iz Velike Britanije in treh šol iz Španije. Pri izvedbi pa so sodelovale tudi številne inštitucije iz lokalnega okolja.

Znanje, ki smo ga pedagoški delavci pridobili na partnerskih šolah v tujini, bomo s pridom uporabili pri svojem delu in tako obogatili pouk z novimi, inovativnimi pristopi in metodami dela. Izmenjave pa so bile tudi odlična priložnost za postavitev temeljev nadaljnjega sodelovanja med šolami.

Poleg Erasmus+ projekta je šola že vrsto let vpeta tudi v mednarodne eTwinning projekte, ki nudijo evropskim šolam platformo za mednarodno sodelovanje s pomočjo sodobnih tehnologij. Tovrstna sodelovanja pa odpirajo meje, nas povezujejo s svetom, krepijo kompetence učencev in učiteljev, dvigajo nivo znanja in spodbujajo ustvarjalnost.

Sprejem pedagoških delavk OŠ Cirila Kosmača Piran in gostiteljske šole Profilschule Fürstenberg pri županu občine Bad Wünnenberg.

Mojka Mehora Lavrič

(Visited 88 times, 1 visits today)
Dostopnost