Skoči na glavno vsebino

Z učenci pri izbirnem predmetu Rastline in človek smo ustvarili kratek 30-sekundni video z družbeno odgovorno vsebino z naslovom Kritično potrošništvo. Z videoposnetkom sodelujemo v natečaju »Jej lokalno, misli globalno!«, ki poteka v okviru projekta Šolski ekovrt. Natečaj je namenjen učencem 3. triade osnovnih šol in srednješolcem.

Posebna žirija, sestavljena iz produkcijskih strokovnjakov in strokovnjakov s področja razpisanih tem natečaja, bo pregledala vse prejete videoposnetke in določila zmagovalca. Zmagovalni video bo nagrajen s profesionalno izdelavo, za katero bo poskrbela produkcijska hiša, in bo predvajan po spletu in na nacionalni televiziji. Zmagovalni video bo tudi vključen v nagradni natečaj na evropski ravni.

Opis videoposnetka:

Z videoposnetkom smo želeli izpostaviti problem načina prehranjevanja Slovencev in pomen kritičnosti pri izbiri živil. Opažamo, da tudi v Sloveniji se zaradi hitrega tempa življenja že kaže težnja k uživanju nezdrave in preveč  visoko kalorične hrane, kar vodi k povečanju prekomerne prehranjenosti in debelosti med otroki in tudi med odraslimi. Težava je med drugim tudi v tem, da uživanju obrokov ne namenimo dovolj časa. Opažamo tudi, da se dandanes predvsem mladi pri jedi ali med srečanjem s prijatelji na pijači veliko več ukvarjajo s svojim mobilnim telefonom kot s prijateljem pred seboj, kar posledično rahlja socialne stike.

Slovenci radi posegamo po poceni živilih in pri izbiri nismo dovolj kritični. Nekritičen potrošnik je lahko velikokrat zaveden s strani proizvajalca. Bodimo kritični in izbirajmo pametno!

Sodelujoči učenci: Davor Stanišič, Mimi Kette, Mia Kastelic, Jakob Novak, Neja Kariž, Simona Stanojkovska, Sara Simončič, Adelisa Redžić, Martin Melihen, Maša Kariž, Alex Debernardi, Tita Hočevar

Mentorica Izabel Jurman

(Visited 306 times, 1 visits today)
Dostopnost