Skoči na glavno vsebino

V sredo, 30. novembra 2022, nas je obiskal pisatelj Primož Suhodolčan. Učenci so se o pisatelju veliko naučili že v tednu pred njegovim obiskom, saj so pri pouku o njem izvedeli marsikaj novega in zanimivega. V razredih so brali odlomke njegovih knjig in zgodbe poustvarjali na različne načine.

Srečanje je potekalo v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru programa Povabimo besedo, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.

 

Dogodek se je odvijal v Tantadrujevi dvorani, udeležili pa so se ga učenci od 1. do 7. razreda. Po uvodnem pozdravu ravnateljice Barbare Sotošek Mrovlje, je knjižničarka Mojka Mehora Lavrič pisatelja predstavila s humorno predstavitvijo v rimah, učenci 6. a razreda pa so zaplesali ples na glasbo iz Filma Košarkar naj bo. Sledil je pisateljev nastop, ki so ga učenci zelo lepo sprejeli, saj je dvorano v hipu napolnil s pozitivno energijo. 

Po dogodku so bili učenci in učitelji povabljeni, da si v šolski knjižnici ogledajo razstavo del Primoža in Leopolda Suhodolčana. Razstava bo na ogled do konca decembra.

 

(Visited 49 times, 1 visits today)
Dostopnost