Skoči na glavno vsebino

Letošnji Zeleni dan smo učenci in učiteljice izkoristili za ureditev zunanje okolice podružnične šole v Portorožu. Postavili, napolnili in zasadili smo visoko gredo. Vanjo smo posadili sadike različne zelenjave,  jagod in lubenice. Opleli, očistili in zasadili smo že obstoječe zeliščne grede z zelišči in rožami, ki so jih prinesli učenci. Posadili smo tudi mlado drevo pomaranče. Starejši učenci so se lotili poslikave betonskih zidov ob šoli, da bo bivanje na prostem še prijetnejše. Ponovno smo postavili mize in štore, kjer se učenci radi igrajo namizne igre, ustvarjajo in berejo. Kljub napornemu delu smo vsi uživali.

V učilnicah so medtem nastajali novi izdelki. V sklopu projekta Pogum in Unescovega projekta Kako čudovit je ta svet smo iz odpadne embalaže načrtovali in izdelali nove uporabne predmete. Prvošolci so iz papirnate embalaže izdelali ropotulje, drugošolci so iz ostankov blaga izdelali lutke, tretješolci so iz plastenk in zamaškov izdelali maske, četrtošolci pa iz plastične embalaže različna glasbila.

V podaljšanem bivanju bodo učenci poskrbeli za vzdrževanje in zalivanje gredic ter visoke grede. Organizirali so se v Zelene straže.

Vsi  že nestrpno pričakujemo prvi pridelek. Najbolj se veselimo jagod in lubenic. Še kakšen »Zeleni dan« nam bo prišel prav, učenci so polni idej in volje do dela.

Ostale fotografije najdete v galeriji.

Barbara Sotošek Mrovlje

 

 

 

(Visited 120 times, 1 visits today)
Dostopnost