Skoči na glavno vsebino

Dan varne rabe interneta 2024 bomo praznovali 6. februarja 2024. Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si smo pripravili veliko aktivnosti, ki se bodo odvijale preko celega februarja, meseca varne rabe interneta.

 

Spletno nasilje je velik izziv

 

Dan varne rabe interneta 2024 je letos posvečen problematiki spletnega nasilja. Da je spletno nasilje med mladostniki velik izziv, vsakodnevno ugotavljamo pri pogovorih z učenci in dijaki na Safe.si delavnicah (letno jih izvedemo okoli 800), kjer že učenci četrtih razredov osnovne šole redno pripovedujejo, da so bili žrtve, povzročitelji ali priče spletnega nasilja, posamezni primeri pa se pojavljajo tudi v nižjih razredih. Da so mladostniki močno vpleteni v spletno nasilje, kažejo tudi raziskave tega področja.

Spletnega nasilja ne smemo tolerirati, saj mladostniki blažje oblike spletnega nasilja normalizirajo, a zaradi njega kljub temu trpijo. Prav tako je zakoreninjeno napačno in škodljivo prepričanje, da si je žrtev sama kriva, da je žrtev spletnega nasilja. Številni povzročitelji in priče medvrstniškega spletnega nasilja pa so prepričani, da je vse skupaj le šala in zabavno in se ne zavedajo, da žrtev zaradi tega trpi.

Da bi opozorili mladostnike, učitelje in starše na perečo problematiko spletnega nasilja, smo v okviru dneva varne rabe interneta pripravili številne aktivnosti, s katerimi osveščamo o problematiki spletnega nasilja. Vabimo vas, da se pridružite našim aktivnostim in tako osveščate o problematiki spletnega nasilja.

vir: safe.si

 

Dragi učenci, spoštovani starši!

 

Mesec februar je posvečen posebnemu poudarku na področju spletne varnosti.

Letos obeležujemo Dan varne rabe interneta 6. februarja, v sklopu tega dogodka pa vam tudi na spletnih straneh OŠ Cirila Kosmača Piran ponujamo nekaj uporabnih povezav:

 

Skupaj za prijaznejši internet!

Dejan Bogdanov

(Visited 318 times, 1 visits today)
Dostopnost